Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben!
preloader

VakáciON

 

Amíg a gyerekek alig tudják kivárni, hogy megkezdődjön a vakáció, addig a szülők jó előre elkezdenek sakkozni, hogy mikor ki vigyázzon rájuk. A Honsa Kft. vezetősége is igyekezett könnyíteni munkavállalóin oly módon, hogy a Pécsi Sporttáborral közösen, ingyenes táborozási lehetőséget biztosított a vállalatnál dolgozó szülők gyermekeinek. Ezen felül plusz helyeket tartott fent a Pécsi Gyermekotthon lakóinak is.

A nyári szünet a gyerekeknek általában felhőtlen öröm, a szülőknek komoly logisztika. A nyári hetek kitöltése már legkésőbb tavasszal megkezdődik: a tervek között szerepel közös családi nyaralás, talán a nagyszülők befogása is egy-egy hétre, és ott vannak még a táborok, ha bírja a szülő pénztárcája. A közös tervezgetésnek mégis megvan a maga hangulata. A gyermekotthonokban nevelkedő gyermekek esetében nemcsak a közös tervezgetés, hanem sokszor maga a nyaralás is kimarad.  A Honsa Kft. évek óta külön figyelmet fordít a gyermekotthonokban élő fiatalokra.  

- Folyamatos a kapcsolattartás a Pécsi Gyermekotthon vezetőivel. Mindig azzal igyekszünk támogatni a bent lakó fiatalokat, amire a leginkább szükségük van. A digitális oktatásra való átállás kapcsán például laptopok, tabletek, okostelefonok adományozásával segítettük tanulmányaikat. Máskor nagy vágyukat valósítottuk meg egy ping pong asztal megvásárlásával. Idén pedig élményt szerettünk volna adni nekik – mondta Andreas Koller, a Honsa Kft. ügyvezetője.

A Honsa Kft. a Pécsi Sporttáborral közösen egy hetes nyári táborozási lehetőséget biztosított a vállalatnál dolgozó szülők gyermekeinek, illetve a gyermekotthonban lakó fiatalok számára. Összesen 20 diák tölthetett el egy hetet díjmentesen az orfűi napközis táborban, közülük 6-an a Sellyei Lakásotthon fiataljai.

- Nagyon jól éreztem magam, barátokat is szereztem, remélem, hogy jövőre is lesz ilyen lehetőség – lelkendezett Bence.

- Minden nagyon tetszett, talán a kajak volt az, ami a legnagyobb újdonság volt számomra – idézi fel az emlékeket Zoltán.

- Mindig hálásak vagyunk a támogatásért. Annak kimondottan örülünk, ha helyi vállalkozások, cégek keresnek meg bennünket. Azt gondolom, hogy a legfontosabb ebben az adományozásban, hogy a gyerekek lássák azt, hogy vannak olyan emberek, akiknek ők is fontosak, és akik szeretnének rajtuk segíteni, és mindezt önzetlenül teszik – emelte ki korábban Sinkó Szilárd, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezető-helyettese.

A táborban különböző sportágakat próbálhattak ki a gyerekek, mint például röplabda, minigolf, kajak, kenu, sárkányhajó, tenisz.

Az első Honsa-s tábor jó visszhangokra talált, ezért jövőre is igyekszik a vállalat hasonló koncepcióban, több férőhellyel megszervezni a nyári táboroztatást.  

Közvetlen beszállítói státusz: