Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben!
preloader

Több magyar és külföldi tulajdonban lévő, Magyarországon működő vállalattal együtt a Honsa Kft. is pályázott a versenyképesség-növelő támogatási programra. Cégünk vállalta kapacitásának növelését, új technológia alkalmazását, valamint termékkínálatának bővítését. A támogató okiratot Andreas Koller, a Honsa Kft. ügyvezető igazgatója szerdán vette át Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztertől.

 

A versenyképesség-növelő támogatási programban 806 vállalat nyújtotta be pályázatát, a cégek 377 milliárd forintnyi beruházás megvalósítását vállalták – emelte ki Szijjártó Péter szerdán Budapesten. A fejlesztéseknek köszönhetően 143 618 munkahelyet sikerül megvédeni, ehhez a kormány 178,5 milliárd forintnyi támogatással járul hozzá.

 

"Autóipari beszállítóként a koronavírus-járvány súlyosan érintette a vállalatunkat. Az elmúlt néhány hónapban időnként a teljes termelést le kellett állítanunk. Jelenleg is csak 20%-os termelési kapacitással dolgozunk, de mindezek ellenére megtartottuk a munkavállalóinkat" – mondta el Andreas Koller. A Honsa Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, a 282,4 millió forint állami támogatásnak köszönhetően a vállalat összesen 564,81 millió forintos beruházást tervez végrehajtani: új technológiákba fektet, különösen az Ipar 4.0 és az energiahatékony gyártási folyamatok terén. "Mindez lehetővé teszi számunkra, hogy a jövőben komplett csomagtér-rendszereket kínáljunk az autógyártóknak. Az innovatív gyártási folyamat során felhasználandó alapanyagok rendkívül könnyűek és mégis nagyon stabilak, környezetvédelmi szempontból ideálisak, óriási növekedési potenciált kínálnak. Azt reméljük, hogy ezáltal jelentősen bővíthetjük a termékportfóliónkat és általa a piaci részesedésünket is, valamint, hogy hosszútávon megőrizhetjük és stabilizálhatjuk a pozíciónkat nemzetközi szinten" – tette hozzá az ügyvezető.

 

A Honsa Kft-t – a németországi Koller Csoport első leányvállalatát – 1999-ben alapították Pécsett. Felelős és stabil vállalat, amely csúcsminőségű csomagtér-fedlapokat és kalaptartókat gyárt prémium autómárkák számára. Piacvezető autóipari beszállítóként nagyban hozzájárul Pécs és a dél-dunántúli régió gazdasági fejlődéséhez.

Közvetlen beszállítói státusz: