Weboldalunkon cookie-kat használunk a legjobb felhasználói élményért.

Rendben!
preloader

A Honsa Kft. évek óta támogatja a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóit. A tavalyi rendhagyó évben még inkább igyekezett segítséget nyújtani a hátrányos helyzetben lévő gyermekeknek. Az év közbeni eszközadományozás után karácsonykor is felajánlottuk segítségünket.

A tavalyi év sok kihívással, megannyi új, megoldandó feladattal szembesített mindannyiunkat. A digitális oktatás is ilyen kihívás volt legfőképpen a nehéz sorsú gyermekek és nevelőik számára. A Honsa Kft. ezért a tavalyi év folyamán laptopokat, okostelefonokat adományozott a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ lakóinak.

- Célunk, hogy segítsünk azoknak, akiknek valóban szükségük van rá. Ha ezzel a gesztussal tudunk támogatni néhány fiatalt abban, hogy jobb eredményeket érjen el, és esetleg növelni tudjuk karrier esélyeiket; az minket is boldoggá tesz – hangsúlyozta Andreas Koller, a Honsa Kft. ügyvezetője.

 

Karácsony közeledtével ismét felkereste a vállalat a Gyermekvédelmi Központot, hogy mi az, amire a legnagyobb szükségük lenne. Válaszukból kiderült, hogy továbbra is a digitális oktatás feltételeinek biztosítása jelent nehézséget számukra, ezért nagy segítség lenne egy számítógép.

- Rendelkezésre állnak ugyan gépek, de ezeket csak felváltva tudják használni a gyermekek, és a számítógépterem sem nagy számú felhasználóra méretezett. A közösségi teret viszont így be tudnánk kapcsolni ebbe a fontos tevékenységbe – emelte ki Sinkó Szilárd, a Baranya Megyei Gyermekvédelmi Központ és Területi Gyermekvédelmi Szakszolgálat intézményvezető-helyettese.

A kérésnek eleget téve laptopot, tabletet és egy okosórát ajánlott fel a Honsa Kft. Az adomány ezúttal a Pécsi Gyermekotthonba került még karácsony előtt.

- Az Otthonban 9 főt érint a digitális oktatás. A velük való foglalkozásban minden dolgozó kiveszi a részét. Nagy segítségünkre vannak a felajánlott eszközök, a fejlesztőpedagógus kolléganővel közösen használják a gyerekek – mondta Vörös Szilvia, a Pécsi Gyermekotthon vezetője.

Andreas Koller szeretné szorosabbá fűzni a kapcsolatot a nevelt gyerekekkel, ezért a jövőben – ha a járványhelyzet lehetővé teszi - kirándulás és gyárlátogatás is szerepel a közös programok között.

Közvetlen beszállítói státusz: